Persoonlijk | Salsadansen

Een hele jonge Emmie 😉 in Plazadanza 2012
Foto: Latinnet

Ken je dat? Dat je als je aan iets nieuws begint je eigenlijk het liefst al meteen heel goed zou willen zijn? Ik heb daar best een beetje last van. Ik denk dat ik, achteraf bekeken, ook best vaak ergens niet aan begonnen ben omdat ik het meteen heel goed wilde kunnen.

Positieve uitzondering daarop is salsadansen. Toen ik begon was ik echt bang dat ik, gezien mijn moeizame motoriek, regelmatig over mijn eigen benen zou struikelen. Ik moet toegeven, het was in het begin ook best lastig. Maar ik wilde meer bewegen en vooral niet naar de sportschool dus ik heb doorgezet. En hoewel ik echt geen ster was, heb ik er héél véel plezier gehad. Het heeft me veel leuke feestjes opgeleverd, een goede vriendin en ja, ook mijn man Willem heb ik via het dansen leren kennen! Maar het heeft me ook geleerd dat het proces van iets nieuws leren, zonder dat je het meteen goed kunt of überhaupt goed gaat kunnen, toch heel leuk kan zijn.

En die ervaring helpt mij nog steeds. Ik kan nog steeds denken, ‘laat ik er maar niet aan beginnen’, maar die gedachte schuif ik nu gewoon aan de kant! Bijvoorbeeld met het fotograferen. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst werd gevraagd (door mijn lieve vriendin) om tegen betaling foto’s te maken van haar gezin, was mijn eerste gedachte, nou nee laat ik dat maar niet doen. Maar ik deed het toch.

Ik wist al dat ik fotograferen heel erg leuk vond, maar ik had nooit gedacht dat het van hobby uit zou groeien naar wat het nu is: een eigen bedrijf waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan. Ik heb zoveel mensen leren kennen de afgelopen jaren, zoveel geleerd over fotografie en minstens evenveel over mezelf. En ik blijf leren, want er is zoveel te leren en leren is zo leuk!

En wat als ik destijds nee had gezegd? Als ik niet had doorgezet toen het af en toe even tegen zat? Als ik elke keer als ik dacht dat ik niet goed genoeg was mijn camera aan de wilgen had gehangen?

Wat als ik niet was gaan dansen? Dan was mijn leven vast ook leuk geweest, maar dan had het er wel heel anders uitgezien…..

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Genieten | Emmie de Vries Fotografie | Kwetsbare Momenten | Groningen

Genieten

Soms voel ik me er schuldig over, want er zijn heel veel mensen voor wie deze periode echt een naar is, maar

Persoonlijk | Verhalen

Ik hou van verhalen. Van alle verhalen. Van alle verhalen van en over mensen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Verhalen

Persoonlijk | Leren

Als meisje van 3 kon ik niet wachten tot ik eindelijk 4 werd en naar school mocht. En in de 36 jaar

Dit delen:

bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp