Mama is fotograaf

Hoe vaak hoor ik niet mensen zeggen: ‘Wat zul jij mooie foto’s van je kinderen hebben’. En natuurlijk is dat ook wel zo, mijn mooie mannetjes worden zeker vastgelegd. Het eerste hapje, lachje, stapje en alle andere leuke momenten. Regelmatig even snel met mijn telefoon, want die heb ik altijd bij de hand. Soms pak ik ook even de camera er bij. Maar foto’s zoals ik voor anderen maak tijdens fotoshoots heb ik eigenlijk bijna niet.

Thuis ben ik namelijk vooral mama. Dus bezig met hapjes, drankjes, luiers en poetsdoeken 😉 De woonkamer lijkt regelmatig meer op een ontplofte speelgoedwinkel dan op de nette woonkamer zoals we die ooit hadden bedacht. En de kinderen houden hun kleding over het algemeen hooguit een uurtje schoon en lijken de rest van de dag op kleine smeerpoetsjes. En dat vind ik helemaal niet erg!

Maar veel tijd om echt geconcentreerd en gefocust bezig te zijn is er dus niet. Dat vereist een goede fotoshoot namelijk, net als voorbereiding, een plan en de rust om me volledig te richten op waar ik mee bezig ben.

En natuurlijk zien mijn kinderen mij ook gewoon als mama en niet als fotograaf. Het grootste deel van de tijd zitten ze echt niet te wachten op dat ding voor mijn neus. Ze hebben liever directe, volledige aandacht. En terecht!

Gister werd ik door Lars (bijna 2) even weer aan dit alles herinnerd. Ik wilde een foto maken van Mats (7 maanden) die op zijn buik op de grond lag. Dus ik ook op m’n buik op de grond. Lars had daar zo zijn eigen ideeën over :D.

Fotocredits: Willem Gerlach

“Capture the moment”

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Genieten | Emmie de Vries Fotografie | Kwetsbare Momenten | Groningen

Genieten

Soms voel ik me er schuldig over, want er zijn heel veel mensen voor wie deze periode echt een naar is, maar

Persoonlijk | Verhalen

Ik hou van verhalen. Van alle verhalen. Van alle verhalen van en over mensen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Verhalen

Persoonlijk | Leren

Als meisje van 3 kon ik niet wachten tot ik eindelijk 4 werd en naar school mocht. En in de 36 jaar

Dit delen:

bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp