Persoonlijk | Leren

Als meisje van 3 kon ik niet wachten tot ik eindelijk 4 werd en naar school mocht. En in de 36 jaar daarna ben ik leren altijd leuk blijven vinden. Natuurlijk baalde ik wel eens van huiswerk en ik vond ook echt niet alles leuk. Maar ik wist al vroeg wat ik wilde en koos al op mijn 15e voor een opleiding die de eerste stap was op mijn pad richting de hulpverlening.
Iets nieuws leren over iets wat me interesseert doe ik nog steeds heel graag. Na mijn studies deed ik oa een cursus Italiaans (ik hou zo van Italie), las boeken over geschiedenis (ik hou zo van verhalen) deed cursussen, trainingen en opleidingen voor mijn werk en natuurlijk leerde ik de afgelopen jaren ontzettend veel op fotografiegebied. En ik heb een businesscoach om op het gebied van ondernemen meer te leren.

De laatste jaren ben ik me ook aan het verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Hoe werkt mijn brein, wat heeft mijn ‘geschiedenis’ voor gevolgen in het NU, ik vind het allemaal superinteressant. 

Leren van ervaringen

Niet alleen uit boeken heb ik heel veel geleerd. Terugkijkend op de afgelopen jaren realiseerde ik me laatst dat ik eigenlijk (bijna) altijd keuzes heb gemaakt op basis van mijn gevoel. Iets wat ik heel graag wilde en wat goed voelde, deed ik. 
Zo schreef ik me op mijn 26ste in bij een bemiddelingsbedrijf voor Au Pairs omdat ik graag naar Italie wilde. Toen ik een paar maanden later een fantastische man tegen kwam, schreef ik me weer uit, want dat voelde goed. Meedere keren kreeg ik de opmerking dat ik mijn droom niet moest laten varen voor een man, maar ik koos voor wat op dat moment goed voelde voor mij.

Ik verhuisde van het kleine dorpje waar ik opgroeide naar de stad in een andere provincie omdat dat goed voelde. Ik koos er voor te scheiden van mijn eerste man omdat dat goed voelde. En natuurlijk deed dat pijn en was het geen makkelijke keuze, maar mijn gevoel zei wel dat het de juiste keuze was. 
En ja, toen heb ik wel een tijd getwijfeld aan mijn gevoel. Ik was bang dat mijn gevoel me in de steek had gelaten op relatiegebied. Gelukkig kreeg ik het vertrouwen weer terug en vond ik opnieuw een fantastische man.
Ik volgde mijn gevoel toen ik na 10 jaar voor een andere baan koos. Maar ook toen mijn gevoel zei dat die nieuwe baan niet goed voor mij was en ik ziek thuis zat.

En natuurlijk koos ik er voor mijn gevoel te volgen toen ik besloot helemaal voor mijn eigen bedrijf Emmie de Vries Fotografie te gaan. En in dezelfde periode ook nog eens een tweede bedrijf, Kwetsbare Momenten, te starten.
Ik heb zo ontzettend veel geleerd van al die keuzes. Soms dat het de beste keuze was die ik had kunnen maken. Soms ook dat het resultaat tegenviel. Maar altijd dat ik steeds weer opnieuw kan kiezen wat voor mij het best voelt.

Wat de afgelopen periode mij heeft geleerd

Als er een periode is geweest die in het teken stond van leren dan ik het wel de afgelopen periode. De coronaquarantaineperiode.

Leren voor mezelf om me aan te passen aan de situatie. Alle kinderen thuis, de kinderen begeleiden bij hun schoolwerk, man de hele dag thuis aan het werk, zorgen dat er ook tijd is voor mij om te werken, zorgen dat verder ook alles doorloopt (huishouden etc) en zorgen voor sociale contacten op een andere manier. Dat ging gelukkig best makkelijk en we vonden met elkaar snel een nieuw ritme.

Leren ook voor de kinderen. Leren om je schoolwerk thuis te doen, leren je te vermaken zonder de vaste daginvulling van school of crèche. Letters en cijfers leren voor Lars en schoolopdrachten voor Tieme op de I-pad. Ook dit gaat eigenlijk best goed. En wat vind ik het leuk om nu zoveel mee te krijgen van wat ze eigenlijk allemaal kunnen. Ik realiseer me nu pas hoe weinig je daar eigenlijk van mee krijgt als ze gewoon naar school gaan.

Wat ik ook moest leren is om in deze tijd goed voor mezelf te blijven zorgen. Echt even tijd voor mezelf nemen, zonder werk, kinderen, man vind ik best lastig nu. Maar ik merk ook dat het juist nu zo belangrijk is. Dus moeten man en kinderen het af en toe even zonder mij doen (kunnen ze best 😉) omdat ik even alleen wil zijn en snoep ik soms een uurtje van mijn werktijd om even iets voor mezelf te doen. 

Gelukkig is iedereen hier gezond en was het de afgelopen tijd prachtig weer. Daardoor heb ik ook echt enorm kunnen genieten van mijn mannen en alle tijd die we samen hadden.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Genieten | Emmie de Vries Fotografie | Kwetsbare Momenten | Groningen

Genieten

Soms voel ik me er schuldig over, want er zijn heel veel mensen voor wie deze periode echt een naar is, maar

Persoonlijk | Verhalen

Ik hou van verhalen. Van alle verhalen. Van alle verhalen van en over mensen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Verhalen

Dit delen:

bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp