Genieten

Soms voel ik me er schuldig over, want er zijn heel veel mensen voor wie deze periode echt een naar is, maar eerlijk gezegd ben ik enorm aan het genieten. 

Dat had ik zelf eigenlijk ook helemaal niet verwacht. Ik hoor mezelf nog zeggen op 15 maart: “Als ze straks de scholen dicht doen kun je mij over een tijdje naar een gesticht brengen”. Bij wijze van spreken dan hè. Maar de volgende dag dacht ik: “Als ik er zo in stap wordt het zeker niet leuk, dus wij gaan er gewoon wat van maken!”

En dat is precies wat er gebeurde. Onze oudste doet met plezier elke dag zijn schoolwerk, die is al lang blij dat hij niet naar school hoeft en dat hij alles op de iPad mag doen. En omdat zijn beste vriend ook onze buurjongen is die aan hetzelfde achterpad woont kunnen ze hun schoolwerk samen doen. Het is ook nog eens heerlijk weer dus we zijn veel buiten. En mijn man en zijn baas zijn superflexibel waardoor hij soms halve dagen kan werken en ik dus ook tijd heb voor mijn werk. En de dagen dat ik niet werk geniet ik van mijn kinderen en van het heerlijke weer. Ik gun het mijzelf om met een boek in de tuin te gaan zitten ipv een was te doen. Ik heb ook al zeker 11 puzzels van 1000 stukjes gelegd. Ik vind het heerlijk om even met niks anders bezig te zijn. Het geeft rust in mijn hoofd en ik kan het gewoon doen terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

Eind vorig jaar en begin dit jaar heb ik vaak gezegd “Had ik maar wat meer tijd voor de kinderen. Echte tijd en aandacht”. Ik merkte dat ik eigenlijk voor alles te weinig tijd had en daardoor niks helemaal goed kon doen. Nu heb ik zoveel tijd om een spelletje met ze toen, een boekje met ze telezen, te helpen bij schoolwerk, buiten stoepkrijter, stoeien, Mats leren fietsen en nog heel veel meer. We gingen samen fietsen en ontdekten delen van de stad en omgeving waar we nog nooit waren geweest en die zo mooi zijn!

Ook zakelijk kon ik genieten. Want hoewel ik het natuurlijk heel jammer vind dat ik de afgelopen weken, met dat heerlijke weer, geen fotoshoots heb kunnen doen heeft het me ook iets opgeleverd. Door de rust en de ruimte kwamen er nieuwe ideeën en omdat ik de tijd had kon ik die ideeën ook meteen werkelijkheid maken.

Zo ontstond bijvoorbeeld Verborgen Verhalen. Een verhalenserie waarin ik vrouwen in woord en beeld portretteer. Vrouwen die in een situatie zitten die in ‘normale tijden’ niet bijzonder zijn maar door de Coronacrisis en alles daaromheen wel bijzonder worden. Wat ontzettend fijn om al die bijzondere verhalen te horen en te zien hoe deze vrouwen toch een (veer)kracht hebben en zich niet uit het veld laten slaan. Ook daar geniet ik ook van. Binnenkort kan ik de eerste verhalen met jullie delen en hoop ik dat het jullie ook gaat inspireren. Wil jij je verhaal delen? Ik hoor heel graag van je!

Hoe ervaar jij deze periode? En voel je je ook wel eens schuldig als je er eigenlijk best van geniet?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Persoonlijk | Verhalen

Ik hou van verhalen. Van alle verhalen. Van alle verhalen van en over mensen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Verhalen

Persoonlijk | Leren

Als meisje van 3 kon ik niet wachten tot ik eindelijk 4 werd en naar school mocht. En in de 36 jaar

Dit delen:

bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp