Day in the Life

Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon kocht ik een nieuw camera. Een compactcamera, maar wel een wat betere dan daarvoor. Hoewel mijn liefde voor foto’s niet nieuw was (lees maar eens deze blog als je daar meer over wilt weten), was mijn onderwerp wel nieuw. Want je eigen pasgeboren baby is natuurlijk het mooiste onderwerp wat je kunt bedenken. Ook toen hij niet meer zo ‘pasgeboren’ was bleef hij een favoriet onderwerp om te fotograferen. Een paar jaar later kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Ik deed een cursus om te leren hoe die mooie nieuwe camera nou eigenlijk werkte. En toen was ik verkocht…… Ik fotografeerde alles wat los en vast zat.

Ik ging mijn foto’s delen en kreeg leuke reacties wat natuurlijk fijn was. Op een bepaald moment vroeg een lieve vriendin mij of ik foto’s wilde maken van haar zwangerschap en later ook van haar pasgeboren baby. Daarna werd ik steeds vaker door mensen uit mijn omgeving gevraagd of ik foto’s wilde maken. En dat was het begin van mijn carrière als fotograaf. Het was achteraf gezien een hele belangrijke periode omdat ik heel veel kansen kreeg om te oefenen. Met de cameratechniek, maar ook met ‘hoe pak je zo’n fotoshoot aan’. Ik ging workshops en cursussen volgen, maakte een website en een bedrijfspagina op Facebook en een 2017 besloot ik mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Emmie de Vries Fotografie was een feit.

En nog steeds fotografeerde ik alles. Om een lang verhaal iets minder lang te maken: ik merkte dat er iets ontbrak in mijn bedrijf. En dat was Focus (met dank aan Miranda Apeldoorn van Zinvol). Ik kwam er achter dat ik keuzes moest, of eigenlijk wilde, maken. Eind 2018 heb ik die keuzes gemaakt.

Wat ik de afgelopen jaren met heel veel plezier heb gedaan zijn de gezinsshoots! Lekker buiten, op een mooie locatie, in een ontspannen sfeer spelletjes doen en vervolgens een heerlijke serie foto’s afleveren aan de gezinnen. En dat blijf ik dus ook doen!

Vorig jaar mocht ik ook mijn eerste bruiloft fotograferen en man wat vond ik dat leuk. Ontzettend spannend want ik voelde best een grote druk! Je kunt zo’n dag niet over doen zeg maar. Maar boven alles vond ik het fantastisch om de hele dag van het bruidspaar mee te maken en vast te leggen. Ik had de smaak te pakken en wilde daar veel meer van. Dus ben ik me gaan richten op het fotograferen van bruiloften.

(Dat was de al ingekorte, maar nog steeds veel te lange, want zo leuke, inleiding tot wat ik eigenlijk wil zeggen ;))

Tot slot ben ik eindelijk iets gaan doen met een wens die ik al een tijd had namelijk documentaire fotografie. Niks geposeerd of georganiseerd, gewoon vast leggen wat er is. Dat klinkt simpel maar dat is nog niet zo makkelijk. En dus ging ik in maart naar Barendrecht voor de start van een mentoringtraject bij Marieke Zwartscholten van Get Real. Samen met collega Anita leerde ik in een lange en intensieve dag alle ins en outs van documentaire fotografie. Ik droomde van alle termen die ik ‘nooit meer mocht vergeten’ 😉 maar wist ook dat dit een hele goede keuze was. Ik vond het fantastisch.

Onderdeel van het traject is dat ik bij 2 gezinnen een day in the life reportage moet maken. Inmiddels heb ik aan het eerste gezin de foto’s geleverd. Ik vond het opnieuw fantastisch (iemand al geteld hoe vaak ik dat woord heb geschreven ‘)). Marieke en André hun 3 prachtige kinderen gingen lekker hun gang en ik mocht alles vast leggen.

Ik wilde hun verhaal vertellen. Hun verhaal zoals het echt is. Met alle gewoontes, persoonlijkheden, streken, liefdevolle momenten en situaties die misschien wat minder soepel lopen. Alles wat het leven echt maakt. Foto’s van hoe het bij hen reilt en zeilt. En wat mij betreft zit dat vooral in de kleine dingen. Al die momenten die je in de drukte van de dag misschien niet eens opvallen, die je zelf helemaal niet hebt gezien. De voor hen al zo vanzelfsprekende gewoontes die door de tijd heen ongemerkt veranderen waardoor je ‘vergeet’ hoe het was.

Dit is wat ze er zelf van vonden:

“Hoi Emmie, we zijn zó blij met de foto’s! Ze zijn echt prachtig. Wat een fijn inkijkje in ons leven. Heel waardevol”.

En ik mag een aantal van de foto’s met jullie delen.

En dus wil ik ook hier heel graag meer van! Day in the life reportages zullen vanaf juni onderdeel worden van mijn aanbod. Hou mijn facebookpagina in de gaten als je interesse hebt, er komt nog heel veel moois aan!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Genieten | Emmie de Vries Fotografie | Kwetsbare Momenten | Groningen

Genieten

Soms voel ik me er schuldig over, want er zijn heel veel mensen voor wie deze periode echt een naar is, maar

Persoonlijk | Verhalen

Ik hou van verhalen. Van alle verhalen. Van alle verhalen van en over mensen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Verhalen

Persoonlijk | Leren

Als meisje van 3 kon ik niet wachten tot ik eindelijk 4 werd en naar school mocht. En in de 36 jaar

Dit delen:

bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
bruidsfotografie familiefotografie liefde zwangerschapsfotografie fotografie bruiloft trouwen fotograaf huwelijk trouwfotografie ik ga trouwen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp